Pradinis Kultūra Poezija ir filmu prisimintas poetas V. Mačernis

Poezija ir filmu prisimintas poetas V. Mačernis

884
0

Šiuos metus LR Seimas paskyrė poetui Vytautui Mačerniui. Minint 100-ąsias poeto gimimo metines visoje šalyje vyksta renginiai, kuriuose prisimenami poeto gyvenimo bruožai, jo kūryba. Ukmergės kultūros centras parengė renginių ciklą „Rezervuota poetui Vytautui Mačerniui“. Vyks šeši susitikimai su poeto eilių gerbėjais – skambės muzika, bus skaitomi eilėraščiai, žiūrėsime spektaklius.

Pirmas toks renginys – literatūrinis vakaras „Man patiko tik vandenys gilūs…“ įvyko birželio pradžioje. Skambant muzikai, kurią atliko meno mokyklos Muzikos skyriaus mokiniai, poezijos mylėtojai salės pradžioje turėjo pereiti koridorių, sukurtą iš didelių plakatų su tėviškės vaizdais ir poeto eilėmis.

Renginio vedėjoms – Laimai Jančiauskaitei ir Laimai Lenčickienei pristačius kai kuriuos V. Mačernio biografijos faktus, žiūrovams parodyta filmo, sukurto 1989 m. režisieriaus Henriko Šablevičiaus, „Aš pažinau karalių tavyje“ I dalis. Vėliau žiūrovai klausėsi kaip ukmergiškiai skaito V. Mačernio eilėraščius Kultūros centro sukurtame filme. Veiksmas iš virtualios realybės filmo ekrane persikėlė į salę – čia eiles skaitė susirinkusieji ukmergiškiai ir viešnia iš Molėtų, literatė Audreolė Pivorė.

Šiltą ir ramų poezijos kupiną vakarą užbaigė Kultūros centro pop grupė. Tai buvo pirmas grupės, kuriai vadovauja Edvinas Kanėta, pasirodymas.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia