Home Gyvenimas Receptai Kvapnaus šokoladinio pyrago receptas

Kvapnaus šokoladinio pyrago receptas

4809
0

Virtuvės meistras Gian Luca Demarco dalijasi įkvepiančiu šokoladiniu receptu. Nepamirškite trupučio garų, kad šis kepinys taptų jūsų saldžiojo stalo žvaigžde.

Pyragas

200 g tamsaus šokolado
100 g sviesto
4 kiaušiniai
100 g granuliuoto cukraus
60 g atsijotų miltų
Pusė apelsino žievelės

„Sabayon“ padažas

4 kiaušiniai
70 g cukraus
Baziliko likeris (nebūtinas)
2 baziliko lapai
150 ml grietinėlės

Naudodami indukcinę kaitlentę ištirpinkite šokoladą ir sviestą keptuvėje.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Kiaušinio trynius įmaišykite į šiltą šokoladą, sudėkite miltus ir maišykite tol, kol masė taps vientisa. Sudėkite apelsino žievelę.
Kiaušinių baltymus sumaišykite su granuliuotu cukrumi. Gautą mišinį įmaišykite į šokoladinę masę.

Masę perkelkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir kepkite 170 °C apie 15 min.
Ruošdami „Sabayon“ padažą mažoje keptuvėje ant indukcinės kaitlentės ir ant žemos ugnies maišykite kiaušinių trynius su cukrumi (ir likeriu) tol, kol masė taps lengva ir tiršta. Smulkiai supjaustykite baziliko lapus ir įdėkite juos į padažą. Patiekite su pyragu.

Previous articleVeprių Kalėdų senelis jau aplankė ligonius ir vienišus žmones
Next articleApdovanoti geriausi krepšininkai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here