Pradžia Gyvenimas Receptai EKLERAS: Pyragaitis iš plikytos tešlos

EKLERAS: Pyragaitis iš plikytos tešlos

4389
1

Eklerai
Recipe Type: Desertas
Author: lovecook.me
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • Tešla:
  • 250 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 150 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 4 kiaušiniai
  • Kremas:
  • 400 ml pieno
  • 2 tryniai
  • 1,5 valg. š. miltų
  • 1,5 valg. š. krakmolo
  • 80 g cukraus
  • vanilinio cukraus
Instructions
  1. Į puodą pilame pieną, įdedame sviestą, žiupsnelį druskos.
  2. Sviestą ištirpiname ir pridedame sijotų miltų. Pastoviai maišome, užverdame masę ir nuimame nuo viryklės.
  3. Maišant masę, įmušame po vieną kiaušinį.
  4. Paruoštą masę supilame į konditerinį maišelį ar švirkštą ir ant kepimo popieriumi ar gerai išteptos sviestu skardos išspaudžiame 10 cm ilgio juosteles, 5 cm atstumu viena nuo kitos. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, 30 minučių. Kepant neatidaryti orkaitės durelių.
  5. Taroje, skirtoje mikrobangų krosnelei, ištriname trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, pilame pieną, miltus, krakmolą. Gerai išmaišome ir dedame į mikrobanginę krosnelę 3-5 minutėm (maksimalus galingumas). Būtina kas minutę išimti ir gerai permaišyti masę. Kremo tirštumas priklausys nuo to, kiek laiko kaitinsite.
  6. Paruoštu kremu užpildome eklerų vidų, viršuje galime patepti ištirpintu šokoladu.

 

Atsakyti

Prašome įrašyti komentarą
Įrašykite savo vardą